Mandi: Kapcsolatban egy papirossal...

A májusi hónap a kapcsolatokról szól. 

Mivel is tudnám jobban érzékeltetni jobban a kapcsolatok jelentőségét, mint ezzel a könyvvel. Itt az emberek nem csak egymáshoz, hanem adott anyagokhoz kötődnek.
Bármilyen ember alkotta anyagra lehet specializálódni. Főhősnőnk a fémhez szeretne kapcsolódni, de helyette a papírhoz kötik hozzá.

Egy olyan kapcsolatot erőltetnek rá, amelyet nem szeretne, de aztán kezdi meglátni a szépségeit. Nem csak egy anyaghoz kezd el kötődni, hanem a mesteréhez is, aki szintén nem a papírt választotta volna anyagának, ha lett volna választása...

A kapcsolatok ebben az esetben is fontosak. Egy rossz kötődés gonosszá (metszővé) tehet. A metszők az embert használják anyagnak, és a gonoszok használnak egyedül sötét mágiát... Ők az emberi szervezethez/testhez kötik magukat hozzá.

A kötődések tehát fontosak, hiszen ezek alkotják meg a kapcsolatokat. Rengeteg mindennel van kapcsolata egy embernek, ezt hivatott bemutatni ez a kötet is. Igaz, itt mágusaink kissé máshogy használák az anyagokat, amikhez kötődnek, kapcsolatuk azonban nyilvánvaló. Főhősnőnk többször érez bizsergést, mikor papírral érintkezik. Ez a kapcsolat megnyugtatja, erőssé teszi. Minél erősebb a kapcsolatunk valamivel/valakivel, annál nagyon biztonságban érezzük magunkat mellette/vele, vagy ha megérintjük.

A kapcsolatok jelenléte tehát fontos. Az ember tartozik valakihez/valamihez, akit/amit szeret, erőt, önbizalmat, biztonságot ad neki. Az emberet a kapcsolatai minősége határozza meg... Hogy mennyire értékeli a kapcsolatot, és kinek engedi meg, hogy hozzá kötődjön...


A könyvről részletesen
Previous
Next Post »